ΙΝΤΕΡΤΑΝ Α.Ε.: Προχώρησε σε επένδυση €6 εκατ. για νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στη «Γλύφα» Χαλκίδας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

ΙΝΤΕΡΤΑΝ Α.Ε.: Προχώρησε σε επένδυση €6 εκατ. για νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στη «Γλύφα» Χαλκίδας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. | Tessera Sustainable Packaging®
Σε ένα έτος «ορόσημο» για την ιστορία της ΙΝΤΕΡΤΑΝ Α.Ε., καθώς το 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυσή της, η Εταιρεία προχώρησε σε μια σημαντική επένδυση σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στη θέση «Γλύφα» Χαλκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για μια έκταση 412 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 78.500 τ.μ., όπου η ΙΝΤΕΡΤΑΝ Α.Ε. θα εγκαταστήσει τα νέα της γραφεία, τις μονάδες παραγωγής της και θα δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο κέντρο logistics ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με το οποίο θα καλύψει όχι μόνο τις υπάρχουσες ανάγκες της Εταιρείας σε χώρους αποθήκευσης και διακίνησης προϊόντων, αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια επέκτασης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για ένα «ιστορικό» συγκρότημα εγκαταστάσεων, στο οποίο κατά το παρελθόν λειτούργησαν διαδοχικά τα «Σωληνουργεία Αθηνών» και τα «Ελληνικά Σωληνουργεία». Η ΙΝΤΕΡΤΑΝ Α.Ε., θα προχωρήσει σε μια ολική ανάπλαση του οικοπέδου και των κτιρίων, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και την ιστορικότητα του χώρου, με κύρια βάση την «πράσινη» ενέργεια και στόχο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η φιλοσοφία αυτή εναρμονίζεται απόλυτα με το DNA της ίδιας της Εταιρείας και αποτελεί ακόμα μία ευκαιρία για να κάνει πράξη το moto της #make_the_difference.

Το ύψος της επένδυσης για την αγορά του ακινήτου ανήλθε στα €6 εκατ., ενώ σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Εταιρείας θα επενδυθούν ακόμα €10 εκατ. για την υλοποίηση του συνόλου των έργων ανάπλασης.

Η ΙΝΤΕΡΤΑΝ Α.Ε. αποτελεί την πρώτη Εταιρεία που χάραξε οικολογική διαδρομή στο χώρο των ειδών συσκευασίας στην Ελλάδα και παρέχει στους πελάτες και συνεργάτες της προϊόντα και υπηρεσίες που προάγουν τη βιωσιμότητα, έχοντας λανσάρει ήδη από το 2015 την ολοκληρωμένη σειρά φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων συσκευασίας Tessera Sustainable Packaging®.

Η ΙΝΤΕΡΤΑΝ Α.Ε. είναι μία από τις μεγαλύτερες Εταιρείες στον κλάδο των ειδών συσκευασίας τροφίμων, βιομηχανικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με κύκλο εργασιών το 2021 τα €38.485 εκ. και EBIDTA €4.191 εκ. Βάσει του δείκτη ανάπτυξης του α’ εξαμήνου της τρέχουσας χρονιάς, ο κύκλος εργασιών το 2022 θα ξεπεράσει τα €60 εκ., ενώ το EBIDTA θα κυμανθεί μεταξύ €7.8 και €8 εκ.

Η Εταιρεία διαθέτει ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, με 3 εξειδικευμένες σειρές κάτω από τις Επωνυμίες ΤΑΝΙ, TESSERA και PROTECT, έχει εκτεταμένο Δίκτυο Διανομής και χιλιάδες σημεία πώλησης στην Ελλάδα, αλλά και σε 22 χώρες σε όλο τον κόσμο!

Η μεταφορά των υποδομών της Εταιρείας, μετά την ανάπλαση των χώρων και τη δημιουργία του νέου logistics center, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023 και θα αποτελέσει εφαλτήριο για την πραγματοποίηση των αναπτυξιακών πλάνων της ΙΝΤΕΡΤΑΝ Α.Ε., που περιλαμβάνουν επέκταση των παραγωγικών και εμπορικών δραστηριοτήτων της, τόσο στην αγορά της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο