Παγκόσμια Ημέρα Τίγρης: Κάναμε και εμείς μια πράξη αγάπης για το οικοσύστημα, υιοθετήσαμε μια τίγρη!
Η άγρια ζωή κινδυνεύει.
Εντυπωσιακή, αγέρωχη, μεγαλειώδης, ανεξάρτητη, ταυτόχρονα όμως και απειλούμενη με αφανισμό… η τίγρης έχει μειωθεί πληθυσμιακά περίπου κατά 95% μέσα στα τελευταία 100 χρόνια. Οι λόγοι πολλοί και όλοι παράλογοι, οι περισσότεροι παράνομοι και σίγουρα επιζήμιοι για ολόκληρο το οικοσύστημα του πλανήτη: λαθροθηρία, υλοτομία, εμπόριο, κλιματική αλλαγή, φόβος και προκαταλήψεις είναι μόνο μερικοί από αυτούς που κοστίζουν σε ζωές και κατατάσσουν το αγέρωχο αιλουροειδές στα υπό εξαφάνιση θηλαστικά του ζωικού μας βασιλείου.
Δυστυχώς, μόλις 3.900 τίγρεις ζουν ελεύθερες στη φύση.
Εμείς στην ΙΝΤΕΡΤΑΝ Α.Ε. έχουμε καλωσορίσει ένα ακόμα μέλος στην οικογένειά μας. Ποιο είναι αυτό; Μία τίγρης! Mε αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Τίγρης, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Ιουλίου με σκοπό την προώθηση ενός παγκόσμιου συστήματος για την προστασία της, θέλουμε να δηλώσουμε υπερήφανοι γιατί έχουμε υιοθετήσει μέσω της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης WWF μία τίγρη. Έτσι, συνεισφέρουμε στο έργο της καλύπτοντας μέρος των εξόδων για τις ανάγκες της δράσης για τη διάσωσή της. Η πρωτοβουλία αυτή άλλωστε εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της οικολογικής φιλοσοφίας που πρεσβεύουμε, κυρίως μέσα από τη σειρά οικολογικών προϊόντων μιας χρήσης Tessera Sustainable Packaging®. Η φιλοσοφία αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο από το να ενεργούμε πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Να προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλό για το σπίτι μας, δηλαδή τον πλανήτη. Τελικά, να προσφέρουμε προϊόντα που δεν επιβαρύνουν τη φύση. Γι’ αυτό σε ό,τι αφορά στη φύση το παίρνουμε «προσωπικά».
Σημασία δεν έχει τι λέμε, αλλά τι κάνουμε. Αυτό μας καθορίζει.
Είναι αλήθεια: τα πάντα γύρω μας ορατά ή αόρατα αλληλεπιδρούν και αλληλεξαρτώνται όπως στο χαρακτηριστικό παράδειγμα με τους κρίκους μιας αλυσίδας. Αν λείπει ένας, η αλυσίδα καταστρέφεται. Οι τίγρεις, όπως και κάθε ζωντανός οργανισμός της φύσης, συμβάλλουν στη διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος. Έτσι, προστατεύοντάς τις, ουσιαστικά προστατεύουμε το περιβάλλον. Γιατί μειώνουν τον αριθμό των φυτοφάγων ζώων, ο οποίος αν αυξηθεί δυσανάλογα, τότε θα προκληθούν ανυπολόγιστες ζημιές στο έδαφος και στη χλωρίδα του πλανήτη.
Ευχόμαστε λοιπόν η επόμενη Παγκόσμια Ημέρα Τίγρης, το 2022, να βρει αυτό το μεγαλειώδες αιλουροειδές πολυπληθέστερο και να μην κινδυνεύει πια με αφανισμό.
Υιοθέτησε κι εσύ μία τίγρη, σήμερα.